EEN PURE MANIER VAN COACHEN MET PAARDEN

PAARDENCOACHING

Paardencoaching is een hele pure manier van coachen. Bij (paarden)coaching draait het om verbinding, emoties en persoonlijkheid, maar ook om groei. Vaak gaat het om het vinden van de juiste balans en het zoeken naar nieuwe mogelijkheden wanneer de balans in jouw leven wordt verstoord door bepaalde levensvragen. Als je bijvoorbeeld in een negatieve spiraal bent geraakt, dit je belemmert in je werk- en privéleven en je persoonlijke groei in de weg staat, kan coaching je helpen.

Paarden liegen niet en oordelen niet. Ze laten ons weten of we verbonden zijn met onze innerlijke ik. Ze laten zien wat we op het moment voelen.
Paardencoaching noemen we daarom ook wel: spiegelen met paarden.

Handvatten
Spiegelen kan je eigenlijk vertalen naar ‘de reactie van het paard op de gevoelens van een mens’. Ik zeg daarom ook altijd: ‘Wat een mens niet zeggen kan… kan het paard met zijn lichaam wel laten zien.’ Zo kan ik door middel van paarden jou de handvatten geven die jouw angst naar vertrouwen om kunnen zetten.

Maar er zijn nog meer handvatten nodig. Denk aan handvatten om te leren ontspannen, balans te vinden, je te blijven focussen op je doel en handvatten voor samenwerking. Samen kijken we naar hoe we je deze handvatten kunnen geven.

Hoe werkt het?
Het paard loopt (vrij) in de arena rond en de cliënt neemt hier ook plaats. Het paard zal de cliënt direct beschouwen als een deelgenoot van zijn kudde. Hierdoor zal het paard naar de cliënt toekomen en deze als het ware scannen. Dit doet het paard omdat het moet weten wie er in zijn kudde komt en of diegene veilig is voor hem. De cliënt wordt hierdoor uitgenodigd om kritisch na te denken over de eigen emoties en op deze manier wordt het mogelijk om vanuit een psychologische hoek bij het paard aansluiting te vinden.

Bij de sessies is het niet de bedoeling dat u het paard gaat berijden. De sessie vindt plaats naast het paard in de bak. Kennis van paarden is niet nodig en ook zijn mensen met angst voor paarden welkom. De paarden zijn gewend aan mensen en zijn zeer braaf.