PAARDENCOACHING

EEN PURE MANIER VAN COACHEN MET PAARDEN

Coaching gaat over verbinding, emoties, persoonlijkheid, maar ook over groei. Vaak gaat het om het vinden van de juiste balans en nieuwe mogelijkheden als de balans in jouw leven wordt verstoord door aanhoudende levensvragen. Hierdoor ben je in een negatieve spiraal terecht gekomen. Dit belemmert jouw functioneren tijdens werk en privéleven en ook zeker je persoonlijke groei en ontwikkeling.

Paardencoaching

Paarden liegen niet en oordelen niet. Het paard laat direct weten of we verbonden zijn met onze innerlijke ik. Ze laten zien wat er NU is. Paardencoaching noemen ze ook wel: Spiegelen.

Spiegelen kan je eigenlijk vertalen naar de reactie van het paard op de gevoelens van een mens. Ik zeg dan ook altijd: wat een mens niet zeggen kan… Kan het paard met zijn lichaam wel laten zien. Zo kan ik jou die handvatten geven om je angst naar vertrouwen om te zetten.

Balans vinden

Maar er zijn nog meer handvatten nodig. Om te leren ontspannen, balans te vinden, focus te houden op je doel, handvatten voor samenwerking. Hoe werkt het dan eigenlijk?

Het paard loopt (vrij) in de arena en de cliënt neemt ook plaats in de arena. Het paard zal de cliënt gelijk beschouwen als zijn kudde. Daardoor zal het paard naar de cliënt toekomen en deze als het ware scannen. De cliënt wordt uitgenodigd om kritisch na te denken en te werken vanuit bepaalde principes zodat het mogelijk wordt om vanuit een meer psychologische manier bij het paard aansluiting te vinden. Het is niet de bedoeling dat u het paard gaat berijden, de sessie is naast het paard in de bak.
Kennis van paarden is dus niet nodig, ook mensen met angst voor paarden zijn welkom. De paarden zijn gewend aan mensen en zijn zeer braaf.